Jun 17, 2008

happy High Holy Day.

this day, back in 1957, Disneyland opened to the public.

gotcha.

OK, so it really was July 17th, in 1955. and if you really want to get technical, the July 17th was for the press and specially invited guests.

what the Powers that Be that day had no idea of, was that certain unsavory, yet creative, people were charging x amount per head to have people literally climb a ladder and hop over the back fence.

heck, at dang near $60 a head now, i'd totally consider that.

so back to the High Holy Day thing. for years, i was a member (read: geek) of a Disneyana club. believe me when i tell you that a lot of Disney freaks are like Star Trekkies. (and if you are one, i apologize if i offend. but believe me, some of these people are beyond obsessed.)

every year, this club hosts a week-long convention with speakers and forums, culminating in a Show & Sale, basically a garage sale of Disneyana., and, back in the day, it was the coolest. you had vendors selling Cast Member merchandise (employee goodies) and other things that probably shouldn't have been for sale, but was and there were plenty of people there ready to liberate them from these things.

call Guinness. i think that was the longest sentence ever.

but, the DisneyPolice started getting in on it, and gradually, the cool stuff disappeared, with the possible exception of company newsletters and other little things. it turned into basically a garage sale with stuff i wasn't interested in. which made my wallet very happy.

and this club is where i met one of my best friends. so it was profitable all around.

(oh, and it also introduced me to the non-sexual event called room hopping. basically, there would be a bulletin board posted with room numbers and dates of conventioneers hosting an open house. you could come in, check out what they were selling, steal the soap from their bathroom and move on. my friend and i would laugh ourselves silly, planning our route from the top floor to the bottom of the hotel, running like insane people up and down the fire access staircase.)

and somehow along the way, my friend & i took to calling July 17th High Holy Day. and yes, i was enough of a geek to, every year i had an annual pass, take the 17th off to go play. if my friend was down from his home in Northern California, all the better.

so i told you that story to tell you this story.

i opened up my email today to see this quiz from the Disney Insider, a weekly email the Disney Company puts out. and smack in the midst of it, was this quiz.

go on. prove to me you are as much of a hidden Disney geek as i am. then tell me how you did.

1. "The Wonderful World of Disney" has had many theme songs along the way, the first of which was "When You Wish Upon a Star." What Disney movie is this song from?
a. Sleeping Beauty
b. Cinderella
c. Bambi
d. Pinocchio

2. What year did the show that would become "The Wonderful World of Disney" premiere?
a. 1954
b. 1962
c. 1960
d. 19533.

What was "The Wonderful World of Disney" called when it debuted?
a. Walt's Disney World
b. Disneyland
c. Disneymania
d. Walt's Disney World

4. "The Wonderful World of Disney" has had many names -- which of the following is not one of them?
a. Disney's Wonderful World
b. The Magical World of Disney
c. Disneyland
d. Disneyworld

5. What bumbling professor (and Donald Duck's uncle) presented "An Adventure in Color," the first show of the series entitled "Walt Disney's Wonderful World of Color"?
a. Ludwig Von Drake
b. Don Donald
c. Scrooge McDuck
d. Dewey Duck

6. Who composed the theme song for the "Walt Disney's Wonderful World of Color"?
a. George Bruns
b. Frank Churchill
c. Alan Menken
d. Richard and Robert Sherman

7. What frontier hero's saga debuted as a 3-part mini-series during the first season?
a. Davy Crockett
b. Alamo Days
c. The Adventures of Kit Carson
d. Tom Sawyer

8. What beloved Disney character was used in the openings of all of the early shows?
a. Jiminy Cricket
b. Mickey Mouse
c. Tinker Bell
d. Cinderella

9. On which network did "Walt Disney's Wonderful World of Color" air?
a. ABC
b. NBC
c. CBS

10. Who introduced the shows each week for its first decade?
a. Mickey Mouse
b. Annette Funicello
c. Walt Disney
d. Michael Eisner














no cheating! here's the answers for Multiple Choice Trivia
1. d 2. a 3.b 4. d 5. a 6. d 7. a 8. c 9. b 10. c

7 comments:

Allison said...

I think July 17th is a better day. I mean, like the most amazing person I know was born on that day. :D

smileymamaT said...

Wow, I did pretty good at that quiz. Room hopping sounds fun....
REALLY FUN!!
I have not been to Disney(world) since I was 7...boo hoo! Gotto go back soon...soon as that darn money tree in the backyard starts producing dollars...

:) T

skrpndiva said...

Oh for Pete's sake, I got them all right. How embarrassing! lol

Jax

doodlebugmom said...

I did rotten on the quiz. Of course I am the bad parent that never took my kids on a Disney vacation. They should build one in Wisconsin!

Jolene George said...

I totally get you as a disney girl...better than a trekkie in my book. :o)
I'm so excited about your photo making the cut. It's amazing so you totally deserve to win. When do they pick the winner?
Your new hair is way cute too!

Kenny said...

8 outta 10. Not too shabby!

Susie Q said...

I LOVE Disney!! i was just saying tonight that I NEED another trip to a Disney park...I now it won't be this year but I would love it!!!
Maybe next year...
I did pretty well at the quiz but , after all I am old and I was around for lots of this!

Love ya,
Sue